Ден на действие в подкрепа на Европейския младежки план на ПЕС

На 16 ноември 2016 г. в 4 български града се проведоха събития по повод  Деня на действие в подкрепа на Европейския младежки план на ПЕС (Youth Plan Action Day). Членове на МО в БСП участваха активно в инициативите в Перник, Шумен, Сливен и София.

В София група младежи, придружени от посланиците на Европейския младежки план за България Вероника Делибалтова и Николай Бериевски, направиха шествие по пешеходната част на бул. „Витоша”, стигайки до НДК. По пътя те представиха на минувачите четирите основни стълба на плана, раздавайки им информационни флаери и други агитационни материали.

В Сливен младежи от МО в БСП организираха поход в централната част на града, който завърши пред паметника на Хаджи Димитър.

В Шумен младите социалисти се разходиха, правейки своята информационна кампания в центъра на Шумен, Младежкия дом и Народно читалище “Добри Войников – 1865″ – първото читалище в България.

В Перник младежите минаха по ул. “Търговска” и се спряха пред Двореца на културата в Перник. Там те раздаваха флаери с информация за инициативата.

Ако желаете да се запознаете с Европейския младежки план, който включва четири стъбла (качествени работни места и обучение за младите, качествени грижи за децата, култура, достъпна за всеки, и Еразъм за всички), вижте тук:

http://mbsp.bg/europeanyouthplan3/

http://www.youthplan.eu/en

Aко искате да се включите към нашата кауза, използвайте хаштага #Act4Youth днес!